Altijd glanzend voor de dag komen

De lak van een auto of camper is het meest in het oog springende deel. Na verloop van tijd zal een onbehandelde lak in het dagelijks gebruik haar glans verliezen. Doordat microkrasjes kunnen ontstaan en vervuiling zich kan hechten aan de lak zal dit proces na verloop van tijd zichzelf versnellen waardoor zelfs een goede wasbeurt de oorspronkelijke glans niet kan terugbrengen. Wanneer je een Keramische coating aan laat brengen kun jij de lak voor een bepaalde periode beschermen tegen deze veroudering. Uiteraard moet een auto om te blijven glanzen nog steeds periodiek gewassen worden maar doordat de lak zo glad en waterafstotend blijft hecht vuil zich veel minder goed waardoor een wasbeurt veel gemakkelijker gaat. En het mooie is dat de lak beschermt blijft, het periodiek aanbrengen van een waxlaag is overbodig. Onze coatings was je er niet zomaar van af en gaan tot wel 5 jaar of 100000 kilometer mee. Zo kun je altijd gemakkelijk glanzend voor de dag komen.

Vakkundig aangebracht

Pro Carwellness Beek en Donk is door verschillende fabrikanten gecertificeerd om coatings onder garantie op de juiste manier aan te brengen. Voordat we een keramische coating aanbrengen, beginnen we met een grondige inspectie van de huidige staat van de lak en meten we de lakdikte. Op basis van deze informatie en de wensen van de klant, bieden wij een programma-advies aan dat het beste past bij de specifieke situatie.

Een correcte voorbereiding van de oppervlakken waar de coating wordt aangebracht, is van essentieel belang om maximaal te kunnen profiteren van de positieve eigenschappen van de coating. In onze moderne werkplaats beschikken we over alle benodigde middelen en expertise om deze voorbereiding zorgvuldig uit te voeren. Zo zorgen we ervoor dat jouw auto zijn glans terugkrijgt en blijft stralen.

Naast het aanbrengen van de coating bieden wij ook advies over het juiste onderhoud van de lak. Op deze manier kunnen onze klanten optimaal genieten van de bescherming en verbeterde uitstraling die de coating biedt, en blijft de auto in topconditie.

De 6 voordelen van onze coatings

  1. Langdurige bescherming: Met een keramische coating blijft je auto langer beschermd tegen krassen, vuil en UV-stralen, waardoor de lak langer mooi blijft.
  2. Makkelijker schoon te maken: De gladde afwerking van de coating zorgt ervoor dat vuil en modder minder snel aan de lak hechten, waardoor je auto makkelijker schoon te maken is.
  3. Diepere glans: Een keramische coating kan de glans van je auto versterken, waardoor deze er langer nieuw uitziet en een diepere glans heeft.
  4. Bescherming tegen chemicaliën: De coating vormt een barrière tegen schadelijke chemicaliën zoals zure regen en vogelpoep, waardoor de lak niet wordt aangetast.
  5. Minder oxidatie: Door de bescherming tegen UV-stralen vermindert een keramische coating de kans op oxidatie, waardoor de lak langer zijn kleur behoudt.
  6. Waarde behoudt: Met een keramische coating blijft je auto er langer als nieuw uitzien, wat kan helpen bij het behouden van de waarde wanneer je besluit om de auto te verkopen of in te ruilen.

 

Een coating is geschikt voor zowel nieuwe auto's als voor auto's met ervaring

Voor het aanbrengen van een coating moet de lak absoluut schoon en vetvrij zijn. Omdat we met de coating het ontstaan van microkrassen willen voorkomen willen we deze natuurlijk aanbrengen op een perfect schone en gladde lak. Bij een nieuwe auto is dat natuurlijk al vaak het geval, hoewel wij ook daar soms zien dat bij het ondeskundig afleverklaar maken van een auto vaak al krasjes zijn ontstaan. 

Een nieuwe auto is dus in de regel makkelijker coating klaar te maken maar ook oudere auto's en campers kunnen wij voorzien van een coating mits we deze op de juiste wijze voorbereiden voor het aanbrengen. Het op de juiste wijze reinigen en krasvrij maken van de lak en het zorgvuldig ontvetten is enorm belangrijk om een maximaal resultaat te halen.

Bij oudere auto's is het resultaat vaak verbluffend. Een auto op leeftijd heeft vaak een mooie kwalitatief harde lak die wij in 1 tot 4 stappen weer terug kunnen polijsten tot hoog glans en ook voor diepere krassen hebben wij technieken in huis om deze te herstellen. Dus wil jij in een nieuwe auto rijden zonder een nieuwe te hoeven kopen en deze daarna ook nog eens zo stralend houden? Dan ben je welkom voor een intake aan de scherpenbeemd.

De werking van onze Keramische coatings

Een keramische coating op basis van SiO2, ook wel bekend als silica of kwarts, is een geavanceerde vorm van autolakbescherming. SiO2, het hoofdbestanddeel van glas, staat bekend om zijn extreme duurzaamheid en hittebestendigheid. De chemische samenstelling van deze coating bestaat hoofdzakelijk uit silica (siliciumdioxide) deeltjes die opgelost zijn in een drageroplossing. Deze deeltjes worden gelijkmatig verdeeld over het oppervlak van de autolak tijdens het aanbrengproces.

Wanneer de keramische coating op het oppervlak van de autolak wordt aangebracht, ondergaat deze een proces van polymerisatie. Tijdens dit proces reageren de SiO2-deeltjes met de zuurstof in de lucht en vormen ze een sterke, chemische binding met de lak. Dit resulteert in een harde, transparante laag die fungeert als een beschermende barrière tussen de lak en externe elementen.

Deze beschermende laag biedt verschillende voordelen voor de lak van een auto. Ten eerste beschermt het de lak tegen krassen, swirls en andere mechanische schade door een barrière te vormen tussen de lak en objecten die het oppervlak kunnen beschadigen. Ten tweede biedt het bescherming tegen chemische verontreinigingen zoals zure regen, vogelpoep en insectenresten, die de lak kunnen beschadigen. Daarnaast biedt de coating ook UV-bescherming, waardoor de lak wordt beschermd tegen de schadelijke effecten van UV-stralen, zoals verkleuring en veroudering.

Een ander belangrijk voordeel van een keramische coating op basis van SiO2 is de hydrofobe eigenschap. De gladde aard van de coating zorgt ervoor dat water, vuil en modder gemakkelijk van het oppervlak afglijden, waardoor het reinigen van de auto eenvoudiger wordt.

De duurzaamheid van een keramische coating op basis van SiO2 kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de kwaliteit van de coating, de voorbereiding van het oppervlak en het onderhoudsregime van de auto-eigenaar. Over het algemeen geldt dat coatings met een hoger gehalte aan SiO2 een langere levensduur hebben en betere bescherming bieden. Deze coatings kunnen tot enkele jaren meegaan voordat opnieuw aanbrengen nodig is. Coatings met een lager gehalte aan SiO2 bieden nog steeds goede bescherming, maar hebben mogelijk vaker opnieuw aanbrengen nodig, meestal om de paar maanden tot een jaar, afhankelijk van de omstandigheden en het gebruik van de auto. Onze Hydrogloss-90 heeft met 90% actief silica bestanddeel één van de hoogste concentraties SiO2 wat resulteert in een levensduur onder garantie van 60 maanden.

Onze keramische coatings

Kisho Protec 70
Kisho Protec 70

ProTec-70 (3 jaar bescherming) is een krachtige keramische coating die uitmuntende glans en bescherming biedt, met een verhouding van 30% chemische bescherming en 70% fysieke bescherming. Deze coating wordt in één laag aangebracht en biedt 3 jaar effectieve bescherming tegen diverse elementen zoals zout, vuil en wasmiddelen, evenals tegen waskrassen. Het unieke kenmerk van ProTec-70 is het antistatische en aangroeiwerende vermogen, wat resulteert in een 'selfcleaning effect' bij regenval, waarbij vuil eenvoudig van de lak afdrijft met de regendruppels. Bovendien kan deze hoogwaardige glascoating zelfstandig worden gebruikt of worden aangevuld met een topcoat zoals Darkshine -81 of Hydrogloss-90 voor extra bescherming.

Kisho Darkshine 81
Kisho Darkshine 81

DarkShine-81 (3 jaar bescherming) biedt een buitengewone gladheid en een afparelend effect. Met een unieke samenstelling van 20% fysieke en 80% chemische componenten, creëert DarkShine-81 een krachtig hydrofoob effect, met een watercontacthoek van maar liefst 110°.

Met een basis van ProTec-70 zorgt het eerst voor stevigheid en duurzaamheid. DarkShine-81 fungeert als een dikke en flexibele toplaag met uitstekende zelfreinigende eigenschappen.

Dit is de meest geavanceerde keramische coating, perfect voor zowel autoliefhebbers als professionele detailers. Met zijn geavanceerde tweestapsformule levert DarkShine-81 indrukwekkende resultaten op, vooral op auto's met unizwarte lak en andere donkere lakken, met minimale inspanning.

DarkShine-81 creëert een oppervlak dat super glad is en de op siliconen gebaseerde toplaag tilt de gladheid, glans en het Lotus-effect naar een hoger niveau.

Kisho HydroGloss-90
Kisho HydroGloss-90

Ontdek het paradepaardje van Kisho: de HydroGloss-90 (60 maanden bescherming). Deze geavanceerde lakbeschermingstechnologie vertegenwoordigt de nieuwste innovatie op het gebied van autolakbescherming. Wat deze coating echt onderscheidt, is het siliciumgehalte in de SiO2, dat maar liefst 90-95% bedraagt. Dit resulteert in een coating met een zuiverheid van minstens 90% SiO2 nadat deze is aangebracht. Hoe zuiverder de SiO2, hoe helderder en duurzamer de coating.

Maar wat doet een keramische coating zoals de HydroGloss-90 nu precies? Het keramische principe berust op de vorming van een sterke, glasachtige laag over de autolak. Deze laag beschermt tegen diverse elementen zoals UV-straling, oxidatie, vuil, zuren en zelfs lichte krassen. Door de moleculaire bindingen tussen de coating en de lak ontstaat een waterafstotend effect, waardoor water en vuil gemakkelijk van het oppervlak afrollen. Dit resulteert niet alleen in een langdurige glans, maar maakt de auto ook veel gemakkelijker schoon te houden.

Wat de HydroGloss-90 nog specialer maakt, is de waterdruppelcontacthoek van 110° die ontstaat na het aanbrengen. Dit geeft aan hoe extreem waterafstotend deze coating is, wat essentieel is voor de bescherming van je auto tegen water- en vuilvlekken.

Bovendien kan de HydroGloss-90 zowel bovenop bestaande coatings worden gebruikt als zelfstandig worden aangebracht. Het combineert de voordelen van bescherming tegen fysieke schade, zoals krassen, met de eigenschappen van water- en vuilafstotende coatings. Hierdoor is het de ideale keuze voor wie slechts één laag glascoating wil aanbrengen, wat niet alleen tijd bespaart, maar ook kosten minimaliseert.

Kortom, met de HydroGloss-90 geniet je niet alleen van een ongeëvenaarde lakbescherming, maar ook van een langdurige glans die je auto er altijd als nieuw uit zal laten zien.

Stel zelf je programma samen en reserveer direct

Bij Pro Carwellness Beek en Donk staan we klaar om jouw voertuig te laten stralen als nooit tevoren. Of het nu gaat om een grondige reiniging, een lakcorrectie, of het aanbrengen van een keramische coating, ons team van experts staat voor je klaar om jouw auto weer in topconditie te brengen.

Kies jouw gewenste datum en tijd, vul het reserveringsformulier in en laat de rest aan ons over. Wij zorgen voor een vlekkeloze ervaring, van begin tot eind.

1) Vul hier jouw kenteken in:
2) Aanbrengen Kisho Hydrogloss 90 Coating:

60 maanden bescherming

Kies eerst een merk en model
3) Kies een datum:
4) Persoonlijke gegevens:
5) Opmerkingen:
6) Aanbetaling:


7) Kortingscode:
8) Samenvatting:
Overzicht afspraak
  • Vanaf het moment dat u het type auto heeft gekozen worden hier de prijzen weergegeven van uw afspraak.
9) Betaalmethode:

Overzicht afspraak
  • Vanaf het moment dat u het type auto heeft gekozen worden hier de prijzen weergegeven van uw afspraak.